Friday, 23 May 2014

'Tembok Besar China' Akhirnya Tumbang

Berita yang paling mengejutkan aku terima hari ni. Jepun mengalahkan China 3-0 dalam semi final Piala Thomas. Sesuatu yang aku langsung tak jangkakan. Aku lebih mengjangkakan pasukan seperti Malaysia atau Indonesia yang akan menewaskan China sebagai satu kuasa besar dalam arena perbadmintonan. Maka otak aku ligat memikirkan mengapa hal ini boleh terjadi.

pemain Jepun, Kento Momota meraikan Jepun mara ke peringkat akhir Piala Thomas

Mungkinkah pemain China mengalami tekanan perasaan melampau akibat perpindahan dua ekor panda ke Malaysia? Adakah itu penyebabnya?

Atau mungkin juga pemain Jepun menggunakan teknik mata Sharingan yang diwarisi oleh kaum Uchiha? Mungkin juga Musang Sembilan Ekor telah memberikan chakuranya secara senyap-senyap kepada pemain Jepun, lantas menjadikan mereka begitu bertenaga dan tak terlawan dek pemain China?

Ah...persyaitonkan itu semua. Sekarang Malaysia tengah lawan Indonesia. Last tengok tadi Lee Chong Wei tengah baru menang mata pertama untuk Malaysia. Moga Malaysia mampu mara ke final Piala Thomas dan menang sekali lagi.Yang tengah makan nasik goreng ladna,
We Are The Champion - Queen

No comments:

Post a Comment